Degustacioni tokovi

Tri menija koja menjamo sa sezonom

Razvili smo tri narativa – Vode, Šume i Vrt – kako bismo obuhvatili sve ukuse i prehrambene navike. Svaki meni prilagođavamo vašim preferencijama i alergijama.

7 servisa Uparivanje vina
Somelijer toči čašu vina u restoranu Lira
Sezonski meni

Tri autorska toka kroz koja vodimo goste

Svaki meni kreira drugačiju priču, ali svi dele istu posvećenost domaćim namirnicama, nežnim teksturama i balansu ukusa. Možete ih kombinovati ili izabrati fokus koji najviše odgovara vašem raspoloženju.

Meni „Vode“

waves

Fokus na jadranskoj ribi, školjkama iz Boke i morskim travama. Svaki servis prati mineralno vino iz Istre ili Dalmacije sa pažljivom temperaturom serviranja.

  • • Brancin mariniran u hladnom presovanom maslinovom ulju
  • • Raviolo punjen kozicama i bisque umakom
  • • Potaž od dagnji sa komoračem

Meni „Šume“

forest

Za ljubitelje zemljanih tonova i sporih kuvanja. Tartufi iz Zapadne Srbije, divljač i fermenti iz sopstvenog podruma čine okosnicu ovog iskustva.

  • • Consommé od jelenjeg mesa sa dimljenim pečurkama
  • • Risoto sa crnim tartufom i pecorinom
  • • Sporo pečena srnetina u jus-u od crnog vina

Meni „Vrt“

grass

Biljno orijentisan meni koji slavi male proizvođače iz Srbije. Fermentacije, hladno ceđeni sokovi i floralni deserti čine ga idealnim za prolećne večeri.

  • • Tart od karamelizovanog luka i kozjeg sira
  • • Karfiol na žaru sa miso glazurom
  • • Desert od bazge, kruške i badema
Iskustvo ukusa

Kako izgleda večera u četiri koraka

Rezervacije su dizajnirane da budu bez žurbe. Naš tim koordinira ritam servisa tako da svaka promena tanjira bude prirodan prelaz u novu priču ukusa.

  • 1. Aperitiv

    Selekcija kućnih koktela sa digestivnim biljem i amuse-bouche koji nagoveštava meni koji ste izabrali.

  • 2. Glavni tok

    Četiri servisa u ritmu od 15 minuta, uz bespoke vinogradarske etikete i detaljna objašnjenja pairing-a.

  • 3. Pauza

    Moment za razgovor uz sorbe od sezonskog voća i čaj od domaćeg bilja sa planine Radan.

  • 4. Finale

    Desertni servis uz kafu iz naše micro-roastery saradnje i mali poklon da veče ponesete sa sobom.

Aperitiv koktel i amuse-bouche u restoranu Lira Somelijer tačno doziranim potezom sipa aperitiv
Rezervacije

Rezervišite sto za naredni talas degustacionog menija

Broj mesta je ograničen kako bismo svima posvetili pažnju. Kontaktirajte nas telefonom ili popunite formu, a naš tim će potvrditi termin u roku od 24 sata.